Gospodarsko pravo

ODVETNIŠKA PISARNA ZA GOSPODARSKO PRAVO

Odvetnik za gospodarsko pravo se odlično spozna na gospodarsko pravo, ki je  zelo obsežno področje, saj vključuje različna razmerja med gospodarskimi subjekti, njihov položaj, pravice ter seveda tudi njihove obveznosti. V primeru, da vaše podjetje oziroma gospodarska družba potrebuje pomoč pri sklepanju različnih pogodb, urejanju gospodarskih sporov, pripravi tožbe, varstvu osebnih podatkov, izterjavi, stečajnem postopku ali likvidaciji, pri javnih naročilih ali pri kakšni drugi zadevi, ki jo uvrščamo med gospodarsko pravo, je naša odvetniška pisarna pravi naslov za vas! Naša odvetniška pisarna za gospodarsko pravo se vrhunsko spozna na področje gospodarskih zadev.

POMOČ ODVETNIKA ZA GOSPODARSKO PRAVO

Vsaka gospodarska družba mora delovati v skladu z zakonodajo, prav tako pa ta ureja vsa področja njenega delovanja in razmerja z drugimi gospodarskimi subjekti. Podjetja se tako velikokrat znajdejo v situaciji, ko ne vedo, kako točno razumeti določen člen zakona, kakšne so njihove zakonske obveznosti, kako interpretirati nek člen pogodbe, kako izterjati plačilo za opravljene storitve in podobno. Pri tem jim lahko pomaga odvetnik za gospodarsko pravo, ki se na vse omenjene zadeve odlično spozna in bo lahko zelo hitro podal ustrezen nasvet ali rešitev nastale situacije.

Gospodarsko pravo delimo na:

  • gospodarsko statusno pravo,
  • tržno pravo,
  • konkurenčno pravo.

Naša odvetniška pisarna podjetjem nudi vso potrebno pomoč na prav vseh področjih gospodarskega prava. Na podlagi strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj vam bomo znali ustrezno svetovati tako pri interpretaciji zakonodaje kot pri konkretnih težavah, s katerimi se soočate pri vašem poslovanju. Naša odvetniška pisarna za gospodarsko pravo vam lahko pomaga pri ustanovitvi podjetja, sklepanju različnih pogodb, urejanju ravnanja z osebnimi podatki in njihovem varovanju, pri reševanju gospodarskih konfliktov in sporov ter na vseh drugih področjih poslovanja vašega podjetja. Kontaktirajte nas in skupaj bomo poiskali rešitev v najkrajšem času!

POKLIČITE NAS

Če potrebujete našo pomoč ali imate kakšno vprašanje, nam pišite ali nas pokličite na spodnjo telefonsko številko.

Brez pritiskov se odločite ali smo prava izbira za vas.

Kontakt

USTANOVITEV D. O. O. ALI S. P.

Bi radi ustanovili podjetje oziroma registrirali s. p.? Imate veliko vprašanj s tega področja oziroma bi se radi pred ustanovitvijo posvetovali še s usposobljenim pravnikom? Naša odvetniška pisarna vam bo z veseljem svetovala glede prav vseh vprašanj, ki se tičejo ustanovitve podjetja in začetka njegovega poslovanja. Pomagamo vam lahko pri pripravi ustanovitvenih in internih aktov ter druge dokumentacije, sklepanju pogodb, zaposlovanju in tako dalje, pa tudi pri prestrukturiranju oziroma preoblikovanju gospodarskih družb, določitvi in prepisu lastniških deležev ter vsem ostalem, kar zadeva upravljanje in poslovanje podjetja.

SKLEPANJE GOSPODARSKE POGODBE

Ni dobro, če to, da pogodba ni dovolj jasno in nedvoumno napisana, ugotovimo šele, ko pride do gospodarskega spora. Veliko pametneje je poskrbeti za to, da pred sklepanjem pogodbe slednjo podrobno pregleda še pravnik za gospodarsko pravo oziroma pomaga že pri njeni pripravi. S tem se lahko izognemo morebitnim sporom, predvsem pa poskrbimo za to, da so vse obveznosti in pravice pogodbenih strank zapisane jasno in črno na belem, kar močno olajša reševanje kakršnih koli nesporazumov. Odvetnik vam lahko pomaga tudi pri pogajanjih oziroma poskrbi za to, da se v pogodbo vnese nekatere dodatne člene, ki vas zaščitijo pred morebitnimi nesporazumi ali konflikti oziroma vsaj omogočijo njihovo lažje reševanje.

REŠEVANJE GOSPODARSKIH SPOROV

V primeru, da med gospodarskimi subjekti pride do spora ali pa pride do konflikta znotraj same družbe, je priporočljivo poiskati pomoč odvetnika za gospodarsko pravo. Ta vam bo znal najbolje svetovati o tem, kakšne so vaše zakonske pravice in kaj lahko v nastali situaciji naredite, da jo čim hitreje razrešite brez dodatnih težav in večjih stroškov.

Napačno postopanje v gospodarskih sporih lahko namreč povzroči dodatne zaplete ali nevšečnosti oziroma po nepotrebnem podaljša postopek, čemur se izognete tako, da že v začetni fazi poiščete pomoč pravnega strokovnjaka za to področje. Naša odvetniška družba je uspešno rešila že veliko gospodarskih sporov ter lahko pomaga tudi vam, pa naj si gre za nespoštovanje pogodbe, kršenje konkurenčnih klavzul, izterjavo ali kakšno drugo vrsto gospodarskega spora. Ne glede na to, za kakšno težavo gre, jo je s pomočjo strokovnjaka za gospodarsko pravo možno veliko lažje in hitreje rešiti.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Gospodarsko pravo ureja tudi področje varstva osebnih podatkov. Vsak gospodarski subjekt mora namreč po zakonu skrbeti za zaščito osebnih podatkov svojih zaposlenih, strank in vseh ostalih fizičnih oseb. Poskrbeti mora za to, da jih shranjuje in obdeluje v skladu z zakonom, prav tako pa mora za to pridobiti ustrezna soglasja. Varstvo osebnih podatkov tako predstavlja eno od pomembnih področij poslovanja, ki ga je treba celovito urediti v prav vsakem podjetju. Zakonodaja na tem področju je namreč precej stroga, za kršitve pa so predpisane visoke kazni. Če bi se slednjim radi izognili, je najbolje najeti pravnika, ki bo preučil vaše ravnanje z osebnimi podatki ter vam svetoval, kako z njimi ravnati in jih zavarovati v skladu z zakonom.

JAVNA NAROČILA

Potrebujete pomoč pri oddaji javnega naročila? Se vam zdijo razpisni pogoji za javno naročilo nejasni, neustrezni oziroma ne veste, če jih prav razumete? Ali pa sumite, da je pri postopku prišlo do napak oziroma kršitev, zaradi katerih niste bili izbrani in je javno naročilo dobil nekdo drug? Naša odvetniška pisarna vam pomaga pri celotnem postopku oddaje javnega naročila in pripravi dokumentacije, ki je potrebna za to.

V primeru, da v razpisni dokumentaciji najdemo nepravilnosti ali pa do teh pride pri postopku izbire ponudnika, vam lahko pomagamo vložiti revizijo, na podlagi katere lahko pride do razveljavitve razpisa oziroma ponovnega odločanja o ponudniku, ki bo dobil javno naročilo. Svetujemo vam prav v vseh fazah postopka ter smo vam na voljo za kakršna koli vprašanja s področja javnih naročil.

STEČAJNI POSTOPEK

Naša odvetniška pisarna vam lahko pomaga tudi pri stečajnem postopku, pa naj si gre za stečaj podjetja ali za osebni stečaj. Poskrbeli bomo za to, da bo stečaj izpeljan v skladu z zakonodajo ter tako, da bodo vsi postopki potekali brez zapletov. Za vas lahko pripravimo vso potrebno dokumentacijo ali jo pregledamo, podamo vsa potrebna pojasnila v zvezi s stečajnim postopkom ter vam svetujemo glede specifičnih vprašanj, ki se nanašajo na sam postopek in njegovo zakonitost. Svetujemo vam tudi glede tega, ali je odločitev za stečaj za vas oziroma za vaše podjetje res najbolj ugodna možnost. V primeru, da je to najbolj primerna rešitev, se bomo vsekakor potrudili za to, da bo celoten stečajni postopek za vas čim manj stresen, da bo zakonit ter da bo zaključen v najkrajšem možnem času.

Skupna ocena storitve
Ocena: 5, Glasov 1
POKLIČITE